Faalangst reductie training

Voor kinderen in de leeftijd vanaf  8 jaar bied ik Faalangst Reductie Training aan. Een effectieve methode om steviger en zelfverzekerder in de schoenen te komen staan.

Faalangst Reductie Training richt zich op het verminderen van de faalangst en de negatieve gevoelens die daarbij gepaard gaan. Faalangstige kinderen hebben vaak een negatief zelfbeeld en negatieve gedachten over hun kwaliteiten, capaciteiten en handelen. Er is een negatieve gedachten cirkel, waar zij in blijven hangen

Door te starten met een diagnostisch gesprek  onderzoek ik samen met het kind welke verander behoefte er is. We onderzoeken wat de fixed mindset is ( ik ben nu eenmaal zo…) Vervolgens gaan we aan de slag met de groei mindset (bepaalde vaardigheden die je minder goed ontwikkeld hebt, leren ontwikkelen) en daarmee oplossingsgericht te werk.

 

In kleine stapjes vooruit zal het kind:

Een positiever zelfbeeld krijgen 

Meer zelfvertrouwen hebben 

Meer ontspannen en zichzelf kunnen zijn 

Anders leren denken 

 

Op een speelse, luchtige, creatieve, rustige en ontspannen manier begeleid ik kinderen, individueel of in kleine groepjes van 4 tot 6 kinderen. 

Met ruim 35 jaar onderwijservaring, een ruim hart en oog voor (hoog) gevoelige en teruggetrokken kinderen, is het begeleiden en coachen van deze kinderen mij op het lijf geschreven.

Het komt voor, dat een ouder met persoonlijke dilemma’s of opvoedvraagstukken rondloopt, dit vraagt dan soms ook om coaching. Ik weet uit ervaring waar je als ouder tegenaan kunt lopen en hoe dit voelt. Hierin kan ik  ouders tevens bijstaan  in een stuk persoonlijke begeleiding.